Prijsuitreiking scholenwedstrijd Journey door Minister Opstelten

Prijsuitreiking scholenwedstrijd Journey door Minister Opstelten

Op dinsdag 14 december om 13.00 uur vindt de prijsuitreiking van de scholenwedstrijd die door BNRM werd georganiseerd plaats bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De prijzen zullen worden uitgereikt door Minister Ivo Opstelten.

Opdracht was om een campagnebeeld te ontwerpen dat met één boodschap heel veel mensen aanspreekt en bewust maakt van wat er allemaal in Nederland speelt op het gebied van mensenhandel. De tentoonstelling Journey die BNRM in oktober 2010 organiseerde gold als inspiratie voor de opdracht.

Een deskundige jury bestaande uit Corinne Dettmeijer (Nationaal Rapporteur Mensenhandel), Joost van der Aalst (Chief of Mission, Internationale Organisatie voor Migratie) en Ben Zegers (Directeur Onderwijs van de Gerrit Rietveld Academie) heeft twee klassenprijzen en één Uitblinkersprijs gekozen.

De winnaar van de klassenprijs op het VMBO is klas 2A van het AOC Terra VMBO in Eelde. Met hun slavernij campagne hebben zij 'verrassend simpel en pakkend' de jury weten te overtuigen dat zij de opdracht goed begrepen hebben. "Om in deze suikerzoete vorm kritiek op een dergelijke misstand te verpakken is origineel en effectief".
De winnaar van de klassenprijs Havo/Vwo is de combiklas Havo/Vwo van het Corderius College Amersfoort. De verschillende inzendingen van de leerlingen waren van dermate hoog niveau dat de jury unaniem de klassenprijs aan het Corderius College heeft toegekend. Woorden als "Om een dergelijk ongrijpbaar onderwerp uit te kunnen drukken is invoelend vermogen en verbeeldingskracht nodig. Respect dus voor deze opzet." "Catwalk, koopwaar, mensenhandeldrama, prachtig!" "Sterke eenheid van middel en boodschap" zijn enkele voorbeelden van de jurybeoordeling.

De Uitblinkersprijs gaat naar Valerie en Jetske van het Corderius College Amersfoort. Met hun campagne Stop Human Trafficking winnen zij terecht de Uitblinkersprijs door hun zeer goed uitvoerbare voorstel van een muntsticker. "Om met een munt het verband te leggen met juist het onderwerp van mensenhandel is echter zonder meer een gouden greep."
De winnende inzendingen zijn te vinden op: Journey - Het Plein Den Haag