Tentoonstelling over mensenhandel 'Journey'

Tentoonstelling over mensenhandel 'Journey'

Op donderdag 14 oktober 2010 opende burgemeester Jozias van Aartsen in Den Haag de internationale tentoonstelling 'Journey Den Haag' over mensenhandel. Deze reizende tentoonstelling bestaat uit zeven zeecontainers die samen het verhaal vertellen van Elena, een slachtoffer van seksuele uitbuiting. Journey is een project van de Britse Helen Bamber Foundation en was eerder te zien in onder meer New York en Londen. Bij de opening waren ook de actrice en mensenrechtenactiviste Emma Thompson, Helen Bamber en de Nationaal Rapporteur Mensenhandel aanwezig.

Mensenhandel staat centraal in de tentoonstelling Journey Den Haag. Elke zeecontainer is door een kunstenaar ontworpen en heeft een eigen thema, variërend van Hoop tot Wederopstanding. Samen symboliseren ze de zeven stadia die een slachtoffer van mensenhandel doorloopt. De tentoonstelling stond tussen 14 en 24 oktober op het Plein in Den Haag en was gratis toegankelijk voor het publiek. Door zoveel mogelijk bezoekers te confronteren met het verhaal van een slachtoffer draagt Journey Den Haag bij aan de bewustwording over mensenhandel. De tentoonstelling trok 500 tot 800 bezoekers per dag resulterend in een totaal aantal van 7000 bezoekers.

De tentoonstelling is opgezet door de Helen Bamber Foundation en kwam naar Nederland in het kielzog van een conferentie over mensenhandel ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van het instituut Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Bureau Nationaal Rapporteur Mensenhandel organiseerde deze conferentie samen met de Tweede Kamer.

Meer informatie

Tentoonstelling Journey