Nationaal Rapporteur spreekt op bijeenkomst parlementariërs in Eerste Kamer

Nationaal Rapporteur spreekt op bijeenkomst parlementariërs in Eerste Kamer

Op 26 januari 2012 vindt in de Eerste Kamer in Den Haag een internationale bijeenkomst plaats van parlementariërs die zich inzetten tegen mensenhandel. De Nationaal Rapporteur Mensenhandel is één van de sprekers tijdens de bijeenkomst.

Europees netwerk

De bijeenkomst is onderdeel van het project “Parliamentarians against Human Trafficking”, een tweejarig, door de Europese Commissie gesteund project dat tot doel heeft om een Europees netwerk van nationale volksvertegenwoordigers te ontwikkelen die zich inzetten tegen mensenhandel. Het netwerk moet grensoverschrijdende samenwerking en wederzijds begrip bevorderen. Samenwerking tussen overheden, non-gouvernementele organisaties en private partijen wordt daarbij gestimuleerd.

Bijeenkomsten

De aftrap van het project werd in november 2011 gegeven door middel van een conferentie in het Britse Lagerhuis. De bijeenkomst in de Eerste Kamer is de tweede in een serie van elf bijeenkomsten verspreid over Europa. In 2012 en 2013 volgen conferenties seminars en good practice exchanges in onder meer Duitsland, Polen, Italië, Bulgarije en Hongarije.

Organisatoren

Het project wordt georganiseerd door ECPAT UK, The Trafficking Foundation en Asociatia Children's High Level Group in samenwerking met de British Group Inter-Parliamentary Union, de Council of British Chambers of Commerce in Europe, het Wilberforce Institute for the Study of Slavery and Emancipation en Bureau Nationaal Rapporteur Mensenhandel.

Meer informatie

Voor meer informatie en achtergronden over het project, toekomstige bijeenkomsten en het programma voor het seminar in Den Haag, bezoek de website van “Parliamentarians against Human Trafficking” via de onderstaande link.