Nationaal Rapporteur gasthoofdredacteur Augeo magazine

Nationaal Rapporteur gasthoofdredacteur Augeo magazine

Met de Nationaal Rapporteur als gasthoofdredacteur is het nieuwste online Augeo magazine geheel gewijd aan de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen. Verschillende thema’s komen aan bod: Welke mythes over seksueel geweld kunnen we doorprikken, wie zijn de plegers, wat doet online seksueel geweld met een slachtoffer, en hoe verloopt de samenwerking tussen betrokken organisaties? Het themanummer biedt kinderen, ouders en professionals achtergrondinformatie en praktische tips om seksueel geweld te voorkomen, te signaleren en te stoppen. Ruim 60.000 professionals zijn abonnee van Augeo magazine.

Om seksueel geweld tegen kinderen beter aan te pakken is het nodig dat iedereen weet wat het is, wat je er tegen kunt doen en ook waarom dit soms heel moeilijk is. In haar eerder verschenen rapport Op goede grond analyseert de Nationaal Rapporteur hoe de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen in Nederland beter kan. De drempels voor slachtoffers om iemand te vertellen over het ervaren seksueel geweld moeten omlaag, net als de drempel voor omstanders om het te herkennen, om het te melden bij instanties en om aangifte te doen bij de politie. De preventie van seksueel geweld moet zich niet alleen op slachtoffers richten, maar juist ook op plegers. En om beleid en werkwijze te kunnen verbeteren moeten organisaties en professionals gevallen van seksueel geweld goed registreren, zodat niet alleen de omvang maar ook de aard van het probleem zichtbaar wordt.

Over Augeo

Augeo is een particuliere stichting en wil ervoor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Augeo streeft ernaar dat iedereen die met ouders en kinderen werkt, schadelijke en stressvolle opgroeisituaties kan signaleren en aanpakken. En dat gezinnen in de knel, steun krijgen van de mensen om hen heen. Met deze doelen voor ogen ontwikkelt Augeo online cursussen, een tijdschrift en innovatieve projecten. Augeo-directeur Mariëlle Dekker is hoofdredacteur van Augeo Magazine.

Het Augeo magazine is hier online te lezen.