Nationaal Rapporteur spreekt op mensenrechtenconferentie ABN AMRO

Nationaal Rapporteur spreekt op mensenrechtenconferentie ABN AMRO

Tijdens de mensenrechtenconferentie van ABN AMRO spraken onder meer Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld Tegen Kinderen Corinne Dettmeijer en Nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi. Het thema van de internationale conferentie was ‘Our path towards respecting human rights’. ABN AMRO rapporteert als eerste financiële instelling over mensenrechten.

Steeds vaker richten bedrijven zich op verantwoord ondernemen en hun rol in het beschermen van mensenrechten. ABN AMRO doet dit bijvoorbeeld door het implementeren van de United Nations Guiding Principles on Business and Human Rights. Tijdens de conferentie werd door Mensenrechtenambassadeur Kees van Baar ABN AMRO’s Guide on Business and Human Rights uitgereikt.

Keynote speaker was Kailash Satyarthi; een mensenrechtenactivist die zich hard maakt voor het uitbannen van geweld tegen kinderen. Dat doet hij met het door hem opgerichte ‘Global March Against Child Labour’: een wereldwijde coalitie van NGO’s en vakbonden. In 2014 kreeg hij daarvoor de Nobelprijs voor de Vrede. Satyarthi benadrukte in zijn speech dat banken pioniers kunnen zijn in het creëren van duurzame verandering.

De Nationaal Rapporteur juicht toe dat bedrijven bijdragen aan het beschermen van mensenrechten: “Mensenrechten zijn van ons allemaal en dat betekent dat we ook allemaal een verantwoordelijkheid hebben om te zorgen dat ze worden nageleefd. De UN Guiding Principles of Human Rights zijn heel belangrijk, omdat ze laten zien waar en hoe bedrijven mensenrechten moeten incorporeren in hun day-to-day business.”

Bekijk hier het aankondigingsfilmpje van de ABN AMRO mensenrechtenconferentie.