Nationaal Rapporteur brengt werkbezoek aan Washington

Nationaal Rapporteur brengt werkbezoek aan Washington

Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen Corinne Dettmeijer brengt van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 februari een werkbezoek aan Washington. Tijdens dit werkbezoek zal de Nationaal Rapporteur onder meer een bezoek brengen aan het National Center for Missing and Exploited Children, spreken op het Human Trafficking Symposium van het McCain Institute, de uitreiking van de Anne Frank Award for Human Dignity and Tolerance bijwonen en een bezoek brengen aan het Human Smuggling & Trafficking Center.

Toespraak McCain Institute

Het McCain Institute zet zich in om het bewustzijn over mensenhandel te vergroten, verdere wetgeving te ontwikkelen en mensenhandel actief te bestrijden. In haar toespraak benadrukt rapporteur Corinne Dettmeijer het belang van het herkennen van mensenhandelsituaties. Pas wanneer mensenhandel als zodanig wordt gezien, kan het effectief worden aangepakt. Ook scholing van professionals en bewustwording in de maatschappij spelen bij de aanpak van mensenhandel een essentiƫle rol. Naast de Nationaal Rapporteur zullen ook U.S. Senator North Dakota Heidi Heitkamp, Human Trafficking Advisory Council Chair van The McCain Institute Cindy McCain en de directeur van The National Center for Missing and Exploited Children John. F. Clark een toespraak houden.

Anne Frank Award for Human Dignity and Tolerance

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassadeur in Washington zal de Nationaal Rapporteur ook aanwezig zijn bij de uitreiking van de Anne Frank Award for Human Dignity and Tolerance. Ter ere van de nalatenschap van Anne Frank is de prijs in het leven geroepen voor Amerikaanse personen of organisaties die zich inzetten tegen onverdraagzaamheid, racisme en discriminatie en daarbij vrijheid en gelijke rechten promoten. Journalist Nicholas Kristof van de New York Times zal de Anne Frank Award ontvangen voor zijn werk en het genereren van mondiale aandacht voor mensenhandel en schendingen van mensenrechten. Kristof schreef onder andere over mensenhandel in meisjes en vrouwen in de Verenigde Staten, Cambodja en Nepal.

Ook brengt de Nationaal Rapporteur een bezoek aan het Human Smuggling & Trafficking Center van Homeland Security Investigations waar zij spreekt met vertegenwoordigers van de Blue Campaign en heeft zij een afspraak met Kay Chernush en Michele Clark van Artworks for Freedom. Chernush is onder meer bekend van haar fotoproject Bought & Sold, waarin ze verhalen van slachtoffers van mensenhandel in beeld brengt.