Rapporteur opent tentoonstelling “Project Unbreakable” tijdens Serious Request

“Dit blijft lekker ons geheimpje”, “Je vroeg er zelf om” en “Eventjes maar!” Zomaar een paar citaten uit Project Unbreakable, een fototentoonstelling van Stichting Revief en de Nationaal Rapporteur over slachtoffers die in hun jeugd zijn misbruikt. De teksten zijn woorden die plegers tijdens of na het misbruik tegen hun slachtoffers zeiden. Nationaal Rapporteur Corinne Dettmeijer opent de tentoonstelling op 18 december in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Met de foto’s wordt geld opgehaald voor Serious Request en wordt seksueel geweld zichtbaar en bespreekbaar gemaakt.

Man met bord met de tekst "Dit blijft lekker ons geheimpje"

De tentoonstelling is van 18 t/m 24 december op verschillende locaties in Haarlem te zien, onder meer aan de Grote Markt, de Nieuwe Groenmarkt en het Kennemer Gasthuis (Noord). Speciaal voor Serious Request is de tentoonstelling uitgebreid met nieuwe foto’s. Nationaal Rapporteur Corinne Dettmeijer opent de tentoonstelling op 18 december 2014. Media en belangstellenden zijn daarbij van harte welkom.

Locatie en tijd opening:
14.00 uur Grote of St. Bavokerk, Grote Markt 22 in Haarlem.

Aandacht besteden aan seksueel geweld is per definitie pijnlijk. Pijnlijk om naar te kijken als getuige. Pijnlijk om te ondergaan als slachtoffer. En precies daarom moet de stilte worden doorbroken. Door op de foto te gaan met een citaat van de dader, nemen slachtoffers van seksueel misbruik de controle terug.

Vrouw met bord met de tekst "Hier ga ik je begraven. Ik maak je af. Snij je in stukken en begraaf je hier"

Fotoshoot voor slachtoffers, 20 december

Op zaterdag 20 december organiseert Stichting Revief van 13.00u-16.30u in de Grote of St. Bavokerk een nieuwe fotoshoot voor mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik tijdens hun jeugd. Zij kunnen op die dag onder begeleiding (wel of niet herkenbaar) op de foto met een citaat van de dader.

Serious Request 2014

Jaarlijks vraagt radiozender 3FM samen met het Rode Kruis aandacht voor een stille ramp. Dit jaar is dat seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen in conflictgebieden.