Nationaal Rapporteur Bolhaar zwaait af

De huidige Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen Herman Bolhaar zal eind mei 2022 vertrekken. Zijn ambtstermijn verstrijkt en hij zal met pensioen gaan. De komende maanden wordt gezocht naar een opvolger.

‘Eind mei zal ik afscheid nemen van deze functie. De komende maanden is er nog veel werk te verzetten, waarin we nog met een aantal belangrijke publicaties zullen komen’, zegt Nationaal Rapporteur Herman Bolhaar.

Werving nieuwe Nationaal Rapporteur

De Nationaal Rapporteur wordt bij koninklijk besluit benoemd op voordracht van de minister van Veiligheid en Justitie, na overleg met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit is vastgelegd in de wet Nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen.

Voor de functie van Nationaal Rapporteur is een functieprofiel opgesteld. Geïnteresseerden kunnen deze raadplegen op de volgende website.